Wienerkorv

Wienerkorven har sitt ursprung i Wien precis som namnet säger. En slaktare vid namn Johann Georg Lahner tog fram originalreceptet i slutet av 1700-talet. Korven som hade en hög kötthalt avbåde nöt- och fläskkött blev snabbt mycket omtyckt.

Ursprungligen fick korven namnet Frankfurter efter staden Frankfurt där Lahner utbildat sig. Så kallas den än i dag i Tyskland. I andra länder blev den i stället känd under namnet wienerkorv. Till Sverige gjorde wienerkorven sitt segertåg under 1950-talet samtidigt som den tyska prinsessan Sibylla, ung Carl XVI Gustavs mamma, gifte sig
med dåvarande kronprinsen Gustav Adolf.
Den wienerkorv som vi på Marieholmskorv tillverkar är gjord enligt originalrecept och serveras naturligtvis med ett lika klassiskt korvbröd, stark senap, ketchup och bostongurka.


Innehåll:  Griskött, vatten, fett fläsk, potatismjöl, kryddor, koksalt, antioxidationsmedel E301 och E327 och konserveringsmedel E250.
Näringvärde per 100g.
Energivärde 940kj/225kcal
Protein       13g
Kolhydrat    7g
Fett              27g
Köttmängd: 78% 

Lunchkorv

Köttig lunchkorv med extra hög kötthalt.

Innehåll:  Griskött, vatten, fett fläsk, potatismjöl, kryddor, koksalt, antioxidationsmedel E301 och E327 och konserveringsmedel E250.
Näringvärde per 100g.
Energivärde 940kj/225kcal
Protein       13g
Kolhydrat    7g
Fett              27g
Köttmängd: 78%